Alpe d´HuZes

Alpe d'HuZes_3Dit jaar steunen wij Ralph den Haan, van het Alpe d´HuZes-team Nefkens Peugeot, die van plan is om driemaal de Alpe d´Huez te bedwingen. Zo wil hij geld inzamelen om van kanker een chronische in plaats van een dodelijke ziekte te maken.
Als organisatie van het Flantúa Meisjestoernooi 2016 ondersteunen wij dat doel van harte. Daarom hebben we alle deelnemers gevraagd of zij een kleine bijdrage willen geven, kun je op de dag zelf bijdragen door Ralph uit te dagen op de rollerbank of laat je naam op je voetbalschoenen zetten en draag zo je steentje bij. Meer over Ralph en z´n drijfveren kun je onderstaand interview lezen.

Interview met Ralph den Haan

Op 2 juni is het zover. Dan fietst Ralph den Haan met een aantal collega’s van Ralph den HaanNefkens Peugeot de Alpe d’HuZes om de strijd aan te binden tegen kanker. Hierin steunen de meiden van Delta Sports hem. Daarom staat het Flantúa meisjestoernooi van zaterdag 28 mei in het teken van Alpe d’HuZes als goede doel.

De strijd tegen kanker geeft mij energie om te fietsen
Bijna iedereen kent de Alpe d’Huez als berg. Een indrukkende beklimming van 13,8 km met 21 haarspeldbochten en een stijgingspercentage van maximaal 11%. Sinds 2006 het decor van Alpe d’HuZes. Ongetraind haal je de top niet. Daar heb je goeie benen voor nodig. En die krijg je niet zomaar. Dat weet Ralph ook. Voor hem is het de eerste keer. Dus is hij druk bezig om zijn uurtjes weg te trappen. Hij vertelt: “Acht jaar geleden heb ik een fiets van mijn ouders gehad. Ik verdwaalde direct bij de eerste rit. Daar baalde ik zo van dat ik daarna niet meer op het zadel heb gezeten. Voor het goede doel ben ik weer begonnen en ik vind het superleuk! Ook omdat ik een (goed) doel heb. Op termijn niemand meer dood aan kanker, dat is mijn drijfveer op de fiets.”

Een warm Houtens hart voor Delta
Ralph is een geboren én getogen Houtenaar. Een bekende uit het prille begin van de club. “Met een lidnummer tussen de 1 en 40 – weet het exacte nummer niet precies meer – heb ik de club geboren zien worden. Leo Willems was toen voorzitter. We trainden bij de oude hockeyvelden en daarna in Odijk. Een complex hadden we nog niet. Omkleden deden we in een zeecontainer. Door mijn werk als verkoopleider bij Nefkens Peugeot kan ik niet meer voetballen op zaterdag. Daarom ben ik geen lid meer, maar nog wel via mijn werkgever als sponsor van Vrouwen 1. Ik weet nog goed hoe deze sponsordeal drie jaar geleden tot stand kwam. Op Valentijnsdag stonden de dames in de showroom met een kaart met daarop de vraag: wil je met ons op date? Praten kan altijd, dacht ik. Zo is het balletje gaan rollen. Dit jaar loopt het contract af. Wij vinden het vrouwenvoetbal een parel in Houten. Daarom gaan we graag weer in gesprek om te kijken hoe we het balletje door kunnen laten rollen.”

Sponsor van Alpe d’HuZes
“Twee jaar geleden zijn we gestart met de sponsoring van Alpe d’HuZes. Dat bestond uit 30 auto’s voor de vrijwilligers. Alleen auto’s vonden we eigenlijk niet voldoende. Daarom hebben het jaar erop 20 collega’s meegedaan en geld ingezameld. Deze editie is de club iets kleiner, maar niet minder enthousiast.”

“TIMG_6910ijdens het Flantúa meisjestoernooi ben ik er ook om te fietsen op een rollerbank. Dat is een mooie gelegenheid om nog iets op te halen voor de strijd tegen kanker. Alle beetjes helpen. De dag erop vertrekken we naar Frankrijk. En op 2 juni gaan we fietsen. Ik heb me ingeschreven om 3 keer de berg te bedwingen. Stiekem hoop ik op 4 keer. Daarmee wil ik € 2.500,- bij elkaar fietsen. Als team Nefkens Peugeot ligt de lat op ongeveer € 15.000,-. Iedereen kan doneren. Dat kan voor een vast bedrag of per beklimming. Alles is welkom voor het goede doel: van kanker een chronische in plaats van een dodelijke ziekte maken. Daar ga ik voor.“

Kijk op www.opgevenisgeenoptie.nl als je wilt doneren of meer informatie wilt over Ralph den Haan en het team Nefkens Peugeot. De persoonlijke pagina’s zijn:

http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/ralphdenhaan

http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/nefkenspeugeot